Prirodni lek protiv bakterija u želucu. Samo potopite smokve u

Ovo je poznati prirodni lekoviti preparat, koji se naročito priprema u primorju, a možete ga napraviti i vi. Pravi se od samo dva sastojka karakteristična za primorje. To su suve smokve i maslinovo ulje. Blagotvorno deluje na ceo organizam, ali posebno se pominje kao prirodni lek za bakterije u zelucu i neplodnost.

Vrednost smokve

Jedite i sveže smokve kad god su vam dostupne. I one deluju povoljno na probavu i plodnost. Smokva ima blago laksativno dejstvo i dobra je za osobe koje pate od hemoroida, kao i povišenog holesterola. Imaju značajnu nutritivnu vrednost. Bogat su izvor kalcijuma, kalijuma, cinka, gvožđa, beta karotena, te vitamina C, A, E i K. Kada nema svežih smokava jedemo suve smokve, ali ne u velikim količinama, zato što su sa znatno više kalorija.

Suve smokve u maslinovom ulju

Za ovaj prirodni lekoviti preparat trebaju nam suve smokve koje slažemo u teglu. Kada poslažete smokve do vrha nalijte preko kvalitetno maslinovo ulje. Zatvorite teglu i odložite. Suve smokve iz maslinovog ulja su jestive već sutra, ali najbolje bi bilo ostaviti da odstoji 40 dana. Smokve će upiti dosta maslinovog ulja i izmešaće se ti sastojci, koji donose dobrobit za naše telo.

Doziranje

Nakon 40 dana uzimajte po jednu smokvu, oplemenjenu maslinovim uljem, pre svakog obroka. Ukus će se nekom dopasti, a nekom ne, ali korist za zdravlje se ne dovodi u pitanje.

Upotreba

Koristi se kao narodni lek za bakterije u želucu, kod zatvora, hemoroida, povišenog holesterola, neplodnosti, anemije, astme, bronhitisa, za podizanje imuniteta i kao afrodizijak.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!