Tinktura od virka upotreba dejstvo iskustva kako se pravi

virakTinktura od virka se može kupiti ili se pravi kod kuće. Kapi od virka, vrkute ili gospinog plašta su biljne kapi za ženske probleme. Kada se virak koristi kao tinktura od virka, upotreba je sasvim jednostavna, dejstvo efikasno, a iskustva pretežno pozitivna. Dobri poznavaoci prirodne medicine kažu, da se mnoge ginekološke intervencije mogu izbeći upotrebom virka, jer za njima prosto više nema potrebe. Ali to ne znači da ne treba ići na redovne ginekološke preglede.

Na koje ženske probleme tinktura od virka ispoljava efikasno dejstvo?

endometrioza i fibroidi
– obilno menstrualno krvarenje
– menstrualni grčevi i bolovi
ciste
– polipi
– miomi
– upala jajnika
– štiti od pobačaja, olakšava porođaj
– deluje protivupalno

Žene koriste kapi od virka za sekret, za plodnost, pa čak i za mršavljenje. Tinktura od virka za vreme menstruacije može da se primeni u slučaju pojačanog menstrualnog krvarenja. Nekad se virak kombinuje sa drugim lekovitim biljkama. Tinktura od virka se po potrebi može koristiti sa konopljikom ili biljkom hoću neću, radi pojačanog dejstva.

Kako se pravi tinktura od virka

Za pripremu tinkture od virka recept je sasvim jednostavan. Ide 50-100 grama sušenog nadzemnog dela biljke i 0,5 l kvalitetne domaće rakije. Pogodna posuda je staklena tegla. Staviti na toplo mesto, držati tako 1 mesec. S vremena na vreme promućkati. Nakon 30 dana procediti i istisnuti tečnost iz biljke koliko god možemo više. Presuti u flašice sa kapaljkom ili sa pipetom za nakapavanje, radi lakšeg doziranja. Tinkturu od virka čuvati na tamnom mestu.

Tinktura od virka upotreba doziranje i način primene

Dnevna doza je 3 puta 30 kapi od virka na dan. Nakapati u čašu vode, promešati kašikom i popiti. Kapi od virka za vreme menstruacije, kod obilnog krvarenja, se uzimaju do 5 puta 30 kapi dnevno.  Za upotrebu tokom trudnoće ili dojenja konsultujte svog lekara. Virak je generalno uzevši veoma bezbedna biljka. Nekad se koristi u trudnoći, jer može sprečiti pobačaj i olakšati porođaj. Za tu namenu je pogodan čaj od virka, više nego alkoholna tinktura. U tom slučaju je najbolje da se kombinuje virak čaj i čaj od lista maline, koji ima sličnu namenu. Kako se pravi čaj od virka pogledajte ovde

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!