Ljuska oraha protiv dlakavosti kašlja za zube

Ko bi rekao da se ljuska oraha kao lek može koristiti. Kada čistimo orahe ljuska od oraha se uglavnom odbacuje, a evo zašto to nije pametno. Čaj od ljuske oraha protiv kašlja može poslužiti dobro. Primenjuje se ljuska oraha protiv dlakavosti, a u nastavku teksta saznaćete kako. Isto tako ljuska oraha za zube može dobro doći.

Čaj od ljuske oraha protiv kašlja

Mnogi čajevi se koriste kao lek protiv kašlja, a pronašli smo podatak da je i čaj od ljuske oraha protiv kašlja odlično rešenje, za sve one koji žele da se reše ove dosadne napasti. Čaj od ljuske oraha se priprema na sledeći način: šaku ljuski od oraha ubaciti u šerpu i naliti vodu preko oraha. Neka kuva kratko, a onda držite poklopljeno nek se malo prohladi. Piti toplo, a ne vrelo. Može se piti bez zaslađivača ili zasladiti medom.

Uklanjanje dlaka orahom – trajno uklanjanje dlaka prirodnim putem

Za uklanjanje dlaka orahom, zapravo koristimo pepeo od ljuske oraha. Potrebne su ljuske od zrelih oraha, a ne zeleni deo. Kako spaliti ljusku oraha? Ovo može biti opasno u kućnim uslovima, pa povedite računa. Kada se spale ljuske oraha ostaje pepeo od njih. Onda pravimo pastu od pepela ljuske oraha. Pepelu dodamo malo vode i razmutimo da to bude kao pasta ili krema. Neka stoji 12 časova. Pastu kasnije nanosimo vatom na željeno mesto na telu ili licu gde hoćemo da uklonimo dlake. Ostaviti tako da deluje bar 30 minuta, a posle isprati. Koristiti svakodnevno, dok ne postignete željene rezultate. Mnogi ljudi se pitaju kako protiv maljavosti? Dlake kod žena, na određenim delovima tela mogu predstavljati estetski problem. Zato je ovaj ruski recept za trajno uklanjanje dlaka prava stvar. Upotreba voska ili brijača, daje kratkotrajne rezultate, jer dlake ponovo rastu. Kada se koristi ljuska oraha za depilaciju, dlake se upotrebom prvo smanjuju, odnosno proređuju, a nakon nekoliko meseci i potpuno nestaju. Upravo smo otkrili preparat za trajno uklanjanje dlaka prirodnim putem sa lica i tela, a osim toga to je i bezbolno uklanjanje dlaka.

Kako ljuska od oraha pomaže za zube

Ljuska od oraha za zube se koristi, jer pomaže otklanjanje zubnog kamenca na prirodan način. Naslage na zubima su često neprijatne, a nastaju zbog sastava pljuvačke, koji je opet u vezi sa načinom ishrane. Što više slatke hrane i ugljenih hidrata, to više problema za zube. Naslage na zubima mogu da prouzrokuju gingivitis i paradentozu. Dakle, zubni kamenac treba očistiti. Ako ste vi neka od onih osoba, kojoj se na pomen zubara diže kosa na glavi, onda je dobro razmisliti o upotrebi ovog prirodnog rastvarača zubnog kamenca.
1-2 šake ljuski oraha ubacite u šerpu i prelijte vodom. Kuvati 15 minuta pa posle neka se hladi. Procedite i ubacite četkicu za zube da stoji nekoliko minuta umočena u ovu tekućinu. Zatim njom nakon pranja zuba tretirati zube i desni. Umakati u tečnost opet i tretirati opet. To se radi 2-3 puta dnevno. Nakon 48 sati upotrebe treba pripremiti novi odvar od ljuski oraha. Sredstvo deluje protiv bakterija, naslaga, ali i protiv krvarenja desni.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!