Tinktura od belog luka i rakije za kosu krvne sudove protiv kandide

cesnjakStari oprobani recept, tinktura od belog luka i rakije ili sa alkoholom, koristi se preventivno i kod raznih zdravstvenih problema. Tinktura od češnjaka deluje efikasno na krvne sudove, organe za disanje i kod stomačnih problema, kao što je kandida. Beli luk ima reputaciju kao dobar čistač organizma, a koristi se i za kosu, odnosno potpomaže njen rast.

Kako se pravi tinktura od belog luka recept

Priprema se tinktura od belog luka vrlo lako. Očisti se luk i sitno se isecka. Stavi se u litar rakije prepečenice, ali može i neko slično žestoko alkoholno piće (recimo votka). Začepiti flašu ili zaklopiti teglu, zavisno od toga u šta ste sipali. Ostaviti na toplo mesto da stoji 2 nedelje. Svakodnevno promućkati. Nakon 2 nedelje sadržaj se procedi. Tako smo dobili tinkturu od češnjaka. Tinktura od belog luka može stajati i više meseci. Dozira se do 20 kapi dnevno. Obično 1 sat pre obroka. Može i više puta na dan po manje kapi.

Dejstvo tinkture od belog luka

U belom luku se nalaze sastojci, koji uništavaju neke bakterije, viruse i gljivicu kandidu. Pije se za čišćenje organizma. Pročišćava pluća i disajne puteve. Podstiče izbacivanje tečnosti iz tela. Tinktura od belog luka i rakije smanjuje nagomilani holesterol u organizmu, tako je korisna za krvne sudove, pa je manji i rizik od srčanog ili moždanog udara. Alkoholna tinktura od belog luka primenjuje se i u slučaju opadanja kose. Treba svako veče umočiti vatu ili tufer i naneti utapkavanjem na kožu glave. Iskustva su dobra. Neki kažu da im sprečava opadanje kose, a nekima ponovo počne da raste tamo gde je opala. U svakom slučaju treba probati, mada mnogi se ne usuđuju zbog neprijatnog mirisa.

beli-luk

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!