Liposukcijska ishrana recepti jelovnik iskustva

liposukcijska dijetaLiposukcijska ishrana je dijeta novijeg datuma. Kako nam svedoče iskustva mnogobrojnih korisnika, kad je u pitanju liposukcijska ishrana recepti su jednostavni, a jelovnik po mnogima sličan proteinskoj dijeti. Tu se koriste i dodaci ishrani, odnosno tretman aminokiselinama. Postoje savetovališta i centri gde se propagira liposukcijska ishrana, cena za tretman se plaća. Ističe se neophodnost stručnog nadzora. Navodi se da je ovaj režim ishrane namenjen zdravim ljudima sa viškom kilograma, bez obzira na pol i godine. Ideja je da se iskoristi čovekov metabolizam, kako bi se masne naslage u organizmu stavile u funkciju, kao izvor energije i tako se trošile. A da li je stvarno moguće izgubiti 6 do 10 kg za 10 dana kako se tvrdi, bez izgladnjivanja i napornih vežbi, prosudite sami. Dakle postoje tretmani, od kojih je osnovni tretman 10 dana ili duže, a može da se nastavi.

Šta je liposukcija, a šta liposukcijska ishrana?

Liposukcija je zahvat u estetskoj hirurgiji, a podrazumeva isisavanje masnih naslaga ili tkiva, sa nekih delova tela, da bi ga doveli u željenu formu.
Liposukcijska ishrana je nešto drugo. Ovde nema nikakvog hirurškog zahvata, iako naziv liposukcijska, aludira na isisavanje masnih naslaga iz tela, radi se samo o ishrani kojom se želi postići sličan efekat. Liposukcijska dijeta je medicinski tretman, za smanjenje telesne težine, čiji autori tvrde da je apsolutno bezbedna za zdravlje.

Ko je autor liposukucijske dijete?

Autor je Kenan Mandra, jedan od najpopularnijih nutricionista u regionu, a i šire. Plan ishrane je napravio, uzimajući u obzir radove prof. Džordža Blekberna, o proteinskim potrebama organizma. U suštini, liposukcijska dijeta se zasniva na uzimanju nekakvih proteinskih preparata, a u nastavku se jede zdrava hrana, uključujući meso i povrće. Osobito celovite namirnice, kako se to nekad jelo, a izbegavanje industrijskih proizvoda. Prirodne masnoće, veli Kenan, nisu štetne. Neke poznate ličnosti su mu ukazale poverenje i koristile ovu dijetu, pa je za kratko vreme ovo postala hit dijeta.

Tretmani  – recepti i jelovnik

Ovaj da tako kažemo osnovni tretman od 10 dana, svodi se na unos aminokiselina i dodataka ishrani. Namenjen je isključivo zdravim osobama, za koje je utvrđeno da su u stanju da isprate ovakav režim. Tretman se ne sprovodi bez odobrenja i nadzora nutricioniste. Unos aminokiselina koga zovu lipo napitak u kesicama ima ulogu da pokrene metabolizam, na trošenje nagominalnih masnih naslaga. Nisu prijatnog ukusa i korisnici ih porede sa surutkom. Sad se svi pitaju, da li je moguće da se ne jede baš ništa? Naravno, pije se voda i to 2 litra vode svakog dana. Dozvoljeno je piti limunadu i kafu po danu i uveče čaj za bržu probavu. Ono što je frapantno, ne uzimaju se nikakve namirnice, osim krastavca, a i krastavac u sebi sadrži oko 95% tečnosti. U slučaju krize, u vidu napada gladi, te drastičnog pada energije uzima se supa. Pa i to je tečno. Ali ona se ne uzima svakog dana. Dakle naš jelovnik kod liposukcijske ishrane svodi se na vodu, kafu, krastavce, čaj i supu. Kafa i čaj se piju bez šećera. Čaj je biljni, a ne instant voćni.
Krastavci se pripremaju tako što se oljušti kora, pa se iseckaju i blago posole. Grickaju se tokom dana. Jedu se samo sveži krastavci, a ne kiseli, a nema količinskih ograničenja.
Međutim, pošto je ova liposukcijska dijeta individualna, dakle nije identična za sva ljude, onda se mnogim korisnicima dozvoljavaju još neke namirnice, a tretman se produžava na 14 ili 21 dan. Neki korisnici su osim krastavca koji su jeli tokom dana, imali večeru koja se sastoji od 180 grama mesa, povrće i salatu.
Dozvoljen je unos vitamina i minerala, bez šećera, samo ne šumeći. Mogu se uzimati i probiotici u kapsulama.
U cilju održavanja težine, nakon tretmana, treba jesti prirodnu hranu i cele namirnice. Po mogućnosti zdravu i organsku. Meso, jaja, riba, povrće, voće, mleko. Izbegavaju se industrijske namirnice koje u sebi sadrže šećer, skrob, gluten itd. Zdrava hrana kao nekad i prirodni izvori masnoće, ovde nisu škodljivi. Primećujemo da je malo kontradiktorno, da se masnoća isisava, unosom masnoće.

Liposukcijska ishrana iskustva i cena

Kada govorimo o iskustvima korisnika, ima onih koji su zadovoljni i onih koji nisu. Kao i kod drugih dijeta i ovde je takav slučaj. Korisnici kažu, da kada je u pitanju liposukcijska ishrana cena iznosi 160 eur za tretman. Z a te novce se dobijaju saveti i te kesice aminokiselina. Oni koji su probali, negoduju da je ukus neprijatan. Sastav nije sasvim poznat, ali upućeni tvrde da se slični dodaci ishrani mogu naći u bilo kojoj prodavnici suplemenata, po znatno nižoj ceni. Ali naravno tu nije uračunat savet nutricioniste. Što se tiče samog načina ishrane, nakon što se popiju ove količine, iskustva kažu da je to slično Atkinsovoj dijeti.

krastavci

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!