Dendroterapija – kako se osloboditi negativne energije

zagrli-drvoŠta je dendroterapija? Kako se osloboditi negativne energije, koja čini da se loše osećamo? Mnoge interesuje i kako se napuniti pozitivnom energijom, koja nam omogućava da budemo zdravi i srećni? Da li ste nekad videli ljude koji grle drveće ili su naslonjeni na drvo? Dendroterapija je terapija koju dobijamo u kontaktu sa drvećem, gde nam stabla prenose pozitivnu energiju ili nas oslobađaju negativne. Dendroterapija predstavlja jednu granu u ruskoj narodnoj medicini.

Drveće koje oslobađa negativne energije

Da bi se oslobodili negativne energije treba vam topola, vrba iva, kesten, jela i američka trešnja. Ovo drveće uzima energiju, pa u slučaju tuge, uznemirenosti ili napetosti, potrebno je nasloniti se na takvo drvo leđima i staviti dlanove na njega. Time se ublažava razdražljivost i napetost. Ukoliko imate zdravstvenih problema sa unutrašnjim organima, prosto zagrlite drvo, kao da vam je neki rod. Ovakav kontakt sa drvetom treba da traje do 20 minuta maksimalno. Više od toga se ne preporučuje.

Drveće koje daje pozitivnu energiju

Najbolje vrste su hrast, breza, bor, kedar, bagrem, jabuka i šljiva, ako se želite napuniti pozitivnom energijom. Drvo koje daje energiju je donator i sa njim se treba suočiti tako što ćemo stati od njega na udaljenosti od 50 cm. Treba zatvoriti oči i opustiti se uz maksimalnu koncentraciju na dobijanje energije od drveta. Posle relaksacije, otpočeti vežbe disanja, koje pomažu da se dobijena energija pravilno rasporedi po čitavom telu. Ovaj način kontaktiranja sa drvećem ne treba trajati dugo. Dovoljno je svega nekoliko minuta. Najbolje bi bilo ovo raditi pre spavanja, ako imate drvo u dvorištu, bašti, parku ili šumi, a svakako u blizini mesta gde živite.

Breza

Breza je jedno od najlekovitijih vrsta drveta. Kontakt sa drvetom breze je dovoljan jednom nedeljno. Postoje neki zapisi, još pre hrišćanske ere, koji opisuju da devojke provode vreme oko breza, da bi sakupile pozitivnu energiju za srećan brak i dug život. Mnogi pesnici su posvetili stihove ovom drvetu, a među njima je i Sergej Jesenjin.  Čaj od lista breze je fenomenalan napitak, diuretik, koristan protiv urinarnih infekcija, oslobađa bola i visokog pritiska. Sok iz stabla breze je isto jako lekovit, o tome možete pročitati ovde

Hrast

Hrast itekako ima pozitivnu ulogu. Deluje antistresno, pokreće cirkulaciju krvi, ubrzava ozdravljenje, generiše pozitivnu energiju. Koristi se kora od hrasta, jer ima lekovita svojstva. Od žira, hrastovog ploda se dobija štošta korisno, a to pogledajte ovde. Hrastovina se upotrebljava za nameštaj, jer je izdržljiva, kvalitetna, lepa, ali i zato što zrači pozitivnom energijom.

Bor

Bor smiruje i otklanja psihičku napetost. Poznato je da duži boravak u borovoj šumi olakšava disajne probleme, sprečava kašalj, kijanje, bronhitis.

dendroterapija

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!