Zašto orah izgleda kao mozak, a pasulj kao bubreg? Ti si ono što jedeš (video)

Da li je to samo slučajnost ili ne? Istina je da postoji mnogo primera, da plodovi iz prirode, po izgledu neverovatno podsećaju na neke čovekove organe. I ne samo da podsećaju nego su za njih korisni, jer štite njihovo zdravlje. Da li nam priroda na taj način pokazuje šta treba da uzimamo, ako imamo problema sa nekim organom ili želimo da ga održavamo zdravim? Navešćemo nekoliko začuđujućih primera.

Orasi

Orah izgleda kao mozak, jer ima nabore i podeljene polovine. Uzimanje oraha pomaže vašem mozgu da se razvija i funkcioniše kako treba

Paradajz

Paradajz ima komore i crvene je boje, baš kao i ljudsko srce. Neke sorte imaju i oblik srca, kao sorta volovsko srce. Istraživanja pokazuju da je konzumiranje paradajza važno za zdravlje srca. Paradajz sadrži likopen, sastojak koji smanjuje rizik od srčanih oboljenja, kod osoba koje često jedu ovo povrće.

Šargarepa

Poprečno presečena šargarepa  izgleda kao ljudsko oko. Nauka je dokazala da vitamin A u šargarepi poboljšava funkciju oka

Pasulj

Pasulj je zaista veoma sličan po obliku ljudskim bubrezima i može da pomogne u sprečavanju bolesti bubrega.

Đumbir

Đumbir izgleda kao ljudski želudac i vekovima se koristi za lečenje bolova u želucu i mučnine.

Avokado

Voće avokado dobro je posebno za žene. Avokado balansira hormone i sadrži korisne masnoće. Ovo je važno za zdravu trudnoću kod žena. Ako ga poredimo sa određenim organom, avokado je u obliku ženske materice. Čak je potrebno devet mjeseci da plodovi postanu zreli, baš kao što je poptrebno 9 meseci da se beba provede u stomaku.

Smokve

Smokve su pune semenki, koje mogu da se uporede sa spermatozoidima, a definitivno imaju  ulogu za plodnost kod muškaraca, jer povećavaju pokretljivost i brojnost spermatozoida. Smokve su poznati afrodizijak.

Grejpfrut

Sličnost između grepfruta i ženskih grudi postoji i nije slučajna. Dobar je za ženske hormone. Sadrži sastojke limonoide, koji mogu da spreče rak dojke. I drugi citrusi su sličnog dejstva, a i oblika

Slatki krompir

Slatki krompir izgleda kao ljudski pankreas, organ koji je važan za zdrav nivo šećera u krvi. Slatki krompir pomaže da gušterača dobro radi.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!