Brezova voda – 9 pozitivnih efekata na organizam

Kada je reč o zdravim napicima, trenutni hit u svetu je brzova voda, koja je potpuno prirodna voda, direktno iz drveta breze. Previše ovih takozvanih „zdravih napitaka“ prepuno je rafinisanih šećera i prave se od koncentrata, ali voda iz breze je sve samo ne to. Voda iz breze čini sjajne stvari za vaše telo. Evo 10 pogodnosti za koje verovatno niste znali da ih voda od breze ima.

Poboljšava vašu kožu

Voda iz breze prepuna je vitamina i minerala koji pomažu koži da eliminiše toksine. Takođe, pomaže u čišćenju kože i eliminisanju akni za one koji pate od toga, a može biti i preventiva.

Odličan izvor mangana

Mangan je detoksikacioni sastojak, sa antioksidacijskim prednostima. Prirodni je izvor balansirajućih hormona i odličan je za sve oblasti zdravlja.

Podržava vašu jetru

Sok u brezi je sredstvo za detoksikaciju jetre. Voda iz breze eliminiše toksine koje jetra procesuira, uključujući alkohol i zasićene masti.

Podržava vaše bubrege

Saponin koji se nalazi u vodi breze ispire otpadne sastojke iz mokraćnih puteva. Takođe podržava funkciju bubrega.

Smanjuje celulit

Voda iz breze ispira višak tečnosti iz organizma što pomaže u smanjenju celulita. Voda breze je sa malo kalorija, a ima i manje šećera u poređenju s drugim zdravstvenim napicima.

Snižava holesterol

Jedinjenje koje se nalazi u vodi breze ima svojstva za smanjenje holesterola u krvi. Saponin veže žučne kiseline i holesterol što pomaže lakšoj apsorpciji.

Sprečava nastanak karijesa

Voda iz breze puna je minerala bez rafinisanih šećera, što na kraju sprečava kvarenje zuba. Kao i kontakti supstanca ksilitol, promoviše opšte dobro oralno zdravlje.

Zalečenje

Voda iz breze podstiče rast dermalnih i epidermalnih ćelija, što ubrzava proces zarastanja uzrokujući prelazak ćelija kože u zahvaćeno područje.

Olakšanje kod bolova u zglobovima

Protivupalna svojstva koja omogućava voda breze, koja smanjuju oticanje, mogu pomoći u stanjima kao što su artritis i osteoartritis. Ispijanje brezove vode preventivno djeluje protiv bolesti zglobova, koje ujedno uzrokuju i bol u zglobovima.

Voda od breze ili sok od breze može da se kupi ili da ga sami uzmete direktno iz drveta. Instrukciju kako da dođete do ovog soka pogledajte ovde.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!