Maderoterapija – masaža oklagijama protiv celulita iskustva

Možda ste na internetu primetili reklame, gde se valja oklagija po butinama. Znali smo da se oklagije koriste da se razvalja testo, ali eto postoje i specijalne oklagije za anticelulit masažu. To je maderoterapija ili masaža oklagijama. Zaista nesvakidašnji način za uklanjanje celulita, ali koliko je delotvoran? Kada je u pitanju maderoterapija cena jednog tretmana je oko 1800 dinara.

Šta je maderoterapija?

Maderoterapija je terapija drvetom. Dolazi nam iz Kolumbije. Maderoterapija je tehnika uklanjanja celulita, upotrebom različitih drvenih predmeta, koji su nalik oklagijama za testo. Ipak ove oklagije nisu glatke, nego reljefaste. Ova tehnika podrazumeva česte pokrete u nizu, ovim drvenim elementima, a na području gde se nalazi celulit. Drveni elementi, koji se koriste, su anatomski i potpuno prirodni. Maderoterapija je alternativna metoda, u odnosu na običnu anticelulit masažu, za osobe sa celulitom. Pogledajte i šta je dendroterapija, koja isto ima veze sa drvetom.

Kako deluje maderoterapija?

Oni koji se bave profesionalno ovom metodom otklanjanja celulita, tvrde da prilikom delovanja drvenim predmetom na ugroženo područje, zapravo stimulišemo limfni sistem. Na taj način se pogođeno područje oslobađa nagomilanih otrova, masnoće i celulita. Dosadne naslage celulita se tako razbijaju na manje delove, pa izbočine na koži postaju podnošljive i mogu se dalje ravnati. Dakle prednost ovih specijalno oblikovanih drvenih elemenata, je što tehnikom intenzivnog pritiska na celulit, uklanjaju deponovanu masnoću sa ostalim toksinima.

Celulit

Najčešći uzroci zbog kojih se javlja celulit su genetika, hormoni, stres i slaba cirkulacija. Ovo može dovesti do zaustavljanja i nakupljanja tečnosti i otpadnih materija, pa se pojavljuju naslage. Problem je estetske prirode, ali i medicinske, jer vezivno tkivo slabi. Maderoterapija verovatno može da pomogne, ali ne i da otklanja uzroke nastanka celulita.

Maderoterapija iskustva

Kada je u pitanju maderoterapija ili kako kod nas kažu masaža oklagijama, iskustva pokazuju da treba koristiti najmanje 10 drvenih elemenata. Tretmani se rade svaki dan ili svaki drugi, a treba 10 tretmana u serijama. Moguća je osetljivost ili bolna mesta, pa se onda prve 3 masaže izvode svaki drugi dan. Posle treba preći na masaže svaki dan. Masaža oklagijama protiv celulita traje od 30 do 45 minuta. Prvih nekoliko terapija može biti bolno, a kasnije se naviknete i opustite. Modrice nisu uobičajene, ali se mogu pojaviti kod preosetljivih osoba u početku ili ako se nepravilno rukuje sa drvenim elementima.
I najbitnije od svega je da li ova metoda ima efekta. Ekekta ima, ali kao i obično neke osobe su prezadovoljne, a neke baš i nisu. Ima i onih zainteresovanih koje žele da kupe drvene elemente (oklagije za masažu) i probaju na sebi.

Koje su koristi od masaže oklagijama?

– Telesna i umna relaksacija
– Stimulacija limfnog sistema
– Eliminisanje otrova iz tela
– Otklanjanje celulita
– Razgradnja masnoće
– Ubrzavanje metabolizma
– Poboljšavanje tonusa i zatezanje kože
– Smanjenje volumena

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!