Kako ukloniti i izlečiti kurje oko na stopalu tabanu nozi

stopaloKurje oko na stopalu se ustvari obično javlja na tabanu noge. Ponekad su veoma bolna ova zadebljanja kože i postavlja se pitanje kako ukloniti kurje oko i izlečiti, odnosno sprečiti recidive. Oslanjanje na nogu i svaki pritisak na zahvaćeno mesto može izazvati bol. Problem ne treba zanemariti i odmah treba lečiti kurje oko, čim se pojavi. Ako se ne leči postaje bolno i neugledno zadebljanje kože. Uglavnom se kurje oko leči u kućnim uslovima, ali ponekad je potreban i medicinski tretman. Neki ljudi su jednostavno podložniji dobijanju kurjeg oka i žuljeva na nozi od drugih. Usled hodanja, trenja i pritiska, formira se sloj mrtve kože, koje se treba rešiti. Deo stopala koji je najviše izložen pritisku je i najpodložniji razvoju kurjeg oka. Kurje oko na tabanu se može prepoznati tako što je boja kože na tom mestu drugačija od ostatka.

Uklanjanje i sprečavanje pojave kurjeg oka

Potapanje nogu i pre svega obolelog mesta u toplu vodu sa morskom soli je dobra ideja. Držite noge u toploj vodi  15 minuta i redovno. To će pomoći da se dosadna suvišna koža lakše ukloni.
Može se koristiti kamen za stopala i pete za struganje i uklanjanje suvišne kože.
U apotekama se može nabaviti flaster za kurje oko i melem za kurje oko koji mogu pomoći i rešiti problem.
Značajno je da pogođena oblast ima dovoljno vlage, jer je to suva i mrtva koža, te je treba hidrirati. Za ovu namenu možete svakodnevno koristiti pojedina ulja, a možda je ricinusovo ulje najbolji izbor.
Izbor udobne obuće može biti od koristi da se kurje oko na nozi ni ne pojavi.

Narodni lekovi za lečenje kurjeg oka

Naravno da postoje i narodni lekovi za uklanjanje kurjeg oka i evo nekih sa kojima se može izlečiti kurje oko:

– Redovno trljanje obolelog mesta limunovim sokom, svakodnevno u toku 15 dana može da da rezultate.
Jednostavno natopite vatu limunovim sokom i nanosite na obolelo mesto.
– Iseckan crni luk potopiti u jabukovo sirće i ostaviti nekoliko sati, a potom staviti na stopalo i zaviti zavojem. Ostaviti preko noći i ponavljati više puta. Sličan recept postoji i sa belim lukom.
– Rendana rotkva i ren, pomešani, se stave na obolelo mesto i zaviju. Prethodno se kurje oko premaže ricinusovim uljem. Držati na stopalu 2 puta po 2 sata dnevno.
Krema od nevena se pokazala efikasna, ako se nanosi 2 puta na dan

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!