Prirodni lek za kurje oko – bajat hleb i sirće za uklanjanje kurjeg oka

Kurje oko može biti jako neprijatno i bolno, zato je uklanjanje kurjeg oka prioritet. Istražujemo koji je to prirodni lek za kurje oko, a da nam svima bude lako  dostupan. Inače, kurje oko je okruglo zadebljanje, koje se pojavljuje na koži stopala najčešće. Liči na žulj, ali nije žulj. Nastaje pod dugim pritiskom na meko tkivo stopala, potpomognuto neudobnom obućom. Središnji deo kurjeg oka zovemo koren i on ulazi dublje pod kožu, te kao da je u pitanju trn, uzrokuje bol. Kurje oko može biti meko kurje oko, koje nastaje na vlažnim mestima, a najčešće sa donje strane stopala, između nožnih prstiju. Tvrdo kurje oko nastaje na suvim mestima, obično sa gornje strane stopala na prstima. Žuljevi iako slični, su ipak nešto drugo i nastaju trenjem između delova stopala i obuće. Na primer, ako je obuća tesna ili velika. Zato kurje oko trebamo razlikovati od žuljeva i bradavica, koje isto tako mogu biti slične.

Tretmani za uklanjanje kurjeg oka

Razlikujemo medicinske i tradicionalne metode uklanjanja. Danas se praktikuje upotreba lasera ili neki manji zahvati medicinskog pedikira. Postoje i flasteri za kurje oko koji se kupuju u apoteci. S druge strane, ima ljudi koji više vole prirodne metode uklanjanja kurjeg oka, pa koriste biljne proizvode kao što su smokvino mleko, žuto mleko biljke rusa trava, čuvarkuća ili jabukovo sirće. Ove metode isto tako mogu biti podjednako efikasne.

Bajat hleb i sirće za ukanjanje kurjeg oka

Ovo su sastojci koji su obično svima kod kuće pri ruci. Bajat hleb od juče isecite da dobijete dve kriške. Izdubite središnji mekani deo, a spoljni sa korom odbacujemo. Hleb usitnite i stavite u činiju, a dodajte preko njega 3-4 kašike sirćeta (jabukovog ili vinskog). Mešajte sadržaj, najbolje rukama, da se dobije nešto kao testo. Dobijenu masu nanesite na gazu pa privijete na stopalo, gde je kurje oko. Zatim omotajte i učvrstite melem sa providnom folijom. Najbolje je držati na nozi preko noći i ponavljati proceduru više puta. Ovo je stari narodni lek za kurje oko, ali deluje i kod žuljeva. Ovaj melem omekšava kurje oko ili žulj, ublažava bol i čini da postepeno prolazi.

Kako da se kurje oko više ne pojavi

1. Ako ste skloni dobijanju kurjeg oka, evo šta treba da radite. Stopala treba negovati, redovno prati i hidrirati odgovarajućom kremom.
2. Obuća koju nosite mora biti udobna. Nemojte robovati trendovima. Ako su prsti zbijeni i ne možete da ih pomerate to nije dobro.
3. Po potrebi koristite anatomske uloške i jastučiće radi komfora i sprečavanja trenja

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!