Žitarica proso kao lek za kamen u bubregu

prosoProso u ishrani ljudi je poznat po svojim kvalitetima. Ima značajnu nutritivnu vrednost, a koristi se još proso kao lek. Poznat je recept ruske tradicionalne medicine, gde koristimo proso za bubrege, odnosno kamen u bubregu. Žitarica proso je gotovo jedina pogodna za ishranu kod kandide, jer kako čisti bubrege od kamenca i peska, tako fino čisti i oblaže creva. Svakako da proso za zdravlje ima još prednosti. Kao namirnica je prilično jeftin i dostupan svima.

Kako se koristi proso za bubrege

Oljušten proso je jednostavan lek koji se može upotrebiti za lečenje bubrega. Iskustva su prema tvrdnji mnogih, zaista pozitivna. Dakle, u narodnoj medicini se proso koristi za lečenje peska i rastvaranje kamena u bubrezima. Ovaj recept omogućava efikasno čišćenje bubrega, eliminisanje peska i oblaganje sluzokože. Koristan je kod cistitisa i ženskih bolesti.
Pravimo zapravo napitak od prosa za bubrege, po receptu ruske narodne medicine. Uveče dobro oprati oljušteni proso u više voda, a zatim ga staviti u odgovarajuću posudu (šerpu ili teglu) i naliti toplu vodu. Na jednu šolju prosa ide oko 2l tople vode (odnosno da pokrije dve trećine zapremine posude). Vi možete napraviti i veću količinu. Ostaviti tako da stoji do jutra. Ujutro naš napitak od prosa izgleda kao beličasta tečnost. To je taj lek za bubrege. Dobijena voda od prosa pije se tokom dana, bez nekih ograničenja. U količinama i u vreme kada želite. Proso koji je ostao ne treba bacati, već možete pripremiti sebi ukusan obrok, pa pogledajte kako napraviti prosenu kašu.
Uveče bi trebalo, da ste već popili sav napitak za taj dan, pa treba već misliti na sledeći i pripremati novu količinu za sutra. Primenjujemo sve isto kao već prethodno navedeno. Postupak se ponavlja 10-15 dana.

Šta da očekujemo

Za veći kamen u bubregu lekari obično predlažu operaciju, jer je njegovo pokretanje i izbacivanje veoma bolno. Ali za manje kamenčiće ili pesak u bubregu možemo isprobati ovaj recept. Proso nije štetan. Nakon 10-15 dana upotrebe voda od prosa trebalo bi da da rezultate. Kamen u bubregu treba da iščezne u potpunosti, odnosno da se eliminiše putem urina. Očekujemo da bubrezi budu očišćeni od kamenčića i peska, a eventualna upala otklonjena.

proso u tegli

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!