U wc šolju stavite beli luk da prenoći pa sipajte sirće. Evo šta će se desiti

Čišćenje wc šolje je za mnoge prava noćna mora. Sama pomisao na svu tu prljavštinu, bakterije, gljivice i kamenac, čini da bežimo od ovog posla. A sa druge strane svi vole da im u kupatilu bude čisto. Većna ljudi koristi skupe hemikalije za temeljno čišćenje wc šolje. One odlaze u vodotokove i zagađuju okolinu. Mi smo se odlučili za prirodnu varijantu, gde su nam potrebni beli luk i sirće, jer su odlični za dezinfekciju i čišćenje wc šolje.

Beli luk za wc šolju

Uzmte 3 čena belog luka, oljuštite i iseckajte, pa ubacite u wc šolju pre nego što krenete na spavanje. Poklopite i ostavite tako da deluje preko noći, a sutra samo pustite vodu. Beli luk ima jak miris i zahvaljujući sastojku alicin, deluje protiv bakterija i gljivica, kako u čovekovom organizmu, tako i na ovim neočekivanim mestima. Koristite ovaj način dezinfekcije 2 puta sedmično i u wc šolji će biti znatno manje bakterija.

Sirće za wc šolju

Nakon dejstva belog luka sledi čišćenje wc šolje sirćetom. Ako kupujete neka prirodna sredstva za čišćenje wc šolje primetićete da ona sadrže sirće. Pa zašto onda odmah da ne kupimo sirće. Poprskajte rubove wc šolje sirćetom i kako se sliva, tako četkom oribajte wc šolju. Može se dodati i soda bikarbona, ali onda će da peni neko vreme. Videćete da šolja dobija blistav sjaj i da sirće zaista čisti, ali znajte da i dobro dezinfikuje. Ako postoje žute mrlje na wc šolji sirće bi trebalo malo duže da deluje. Natopite ubruse sirćetom i jednostavno nalepite na delove gde su mrlje. Ostavite tako da stoji satima, a onda uklonite ubruse. Trebalo bi da su mrlje nestale.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!