Prirodni lek za čišćenje pluća od cigareta (video)

Svi pušači već znaju da je najbolji način za čišćenje pluća da prestanu pušiti, ali ima još jedan narodni lek koji pomaže u čišćenju pluća i podizanju imuniteta. To je jedan recept koji bi mogao da vam olakša disanje i smanji simptome kašlja, dok definitivno ne odlučite da bacite cigarete. Sastojci su potpuno prirodni. Ovaj lek za čišćenje pluća od cigareta mogu koristiti i pušači i oni koji su upravo ostavili cigarete. Iskustva korisnika ovog preparata su uglavnom pozitivna.

Sastojci

400 grama luka
1 beli luk
1 komad đumbira veličine palca
1 litar vode
2 kašičice kurkume
400 grama meda
Sok od pola limuna

Priprema

U šerpu sipajte vodu i zagrevajte na umerenoj temperaturi. Dodajte luk sečen na veće komade i iseckan đumbir. Kad voda provri, smanjite temperaturu i ostavite da još malo kuva. Jedan deo tečnosti će da ispari. Procedite i tečnost sipajte u staklenu teglu. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom dodajte med, limun i kurkumu i dobro izmešajte. Sastojci iz ovih namirnica su osetljivi na visoku teperaturu, pa ih dodajemo kad se tečnost ohladi.

Doziranje i čuvanje

Uzimajte po dve kašike svako jutro na prazan stomak i dve kašike uveče pre spavanja. Uzima se 2 nedelje. Čuvati u zatvorenoj staklenoj tegli u frižideru.

Kako deluje?

Đumbir pojačava imunitet i štiti od prehlade. Crni i beli luk imaju jaka antikancerogena svojstva i prevencija su protiv respiratornih infekcija. Kurkuma je dobar antioksidans, čisti ceo organizam i deluje antikancerogeno. Prednosti meda i limuna ne treba posebno isticati. Svi ovi sastojci zajedno čine jednu dobru kombinaciju za čišćenje pluća od nikotina, protiv kašlja, prehlada i za jačanje imuniteta kod pušača.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!