Izgledajte 10 godina mlađe koristeći vazelin i jaje

Ovu čudnu kombinaciju žene u Aziji koriste za podmlađivanje kože lica i iako ne postoje naučni dokazi da je tako efikasna, po nekim izvorima izgledaju i do 10 godina mlađe. Nema nikakve tajne, sastojci su vazelin i belance jajeta, a od njih se pravi maska za kožu lica i vrata.

Belance jajeta za kožu

Prvo ćemo razbiti jaje i odvojiti belance od žumanceta. Žumance možete iskoristiti kao masku za kosu. Upotreba belanceta kao maske za lice je široko rasprostranjena i nije ništa novo. Mnogi blogovi i veb stranice za ulepšavanje daju različite recepte maski za kožu od belanca jajeta. Jaje sadrži proteine. Pristalice maski za lice od belanceta veruju da ovi proteini i drugi sastojci iz jajeta, imaju ulogu u apsorbovanju viška masnoće iz kože i da deluju na zatezanje kože. To je upravo ono što podmlađuje. Belance od jednog jajeta je sasvim dovoljno za masku za lice.

Vazelin

Vazelin često imamo kod kuće, ali ga retko za nešto koristimo. Zagrabite kašiku vazelina pa ga blago zagrejte u mikrotelasnoj da se rastopi. Vazelin ovde ima ulogu da hidrira kožu, omekšava je i daje sjaj. Tako deluje protiv bora i starenja kože. Vazelin štiti lice od štetnih uticaja hladnoće i vetra. Može se koristiti i za skidanje šminke. Mnoge kreme protiv bora kao osnovu sadrže vazelin.

Maska od vazelina i belanceta

Rastopljeni vazelin i belance se pomešaju i izmešaju, da bude penasto, pa se nanose na kožu. Neko još dodaje limunov sok ako je masna koža ili med ako je suva. Može se ova kombinacija nanositi na čistu kožu lica i vrata 2 puta nedeljno. Drži se na koži 15 minuta, a onda se ispere i posuši.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!