OJAČAJTE PLUĆA ODMAH – lekovite biljke za disajne organe

Mnoge ljude sad zanima, kako da u toku ove pandemije osnaže imunitet i naročito disajne organe. Pre svega ovaj virus napada pluća, pa brinemo za zdravlje pluća i razmišljamo kako ih ojačati. Tražimo rešenja u lekovitim biljkama, da bi unapredili imuni status.

Žalfija

Žalfija je izuzetna lekovita biljka, koja može da se primenjuje preventivno i za lečenje. Žalfija sadrži prirodne antibiotike. Na njih ne postajemo rezistentni, kao na ove iz apoteke. Izuzetno pročišćava i dezinfikuje disajne puteve. Već smo uradili prilog o žvakanju listova žalfije, pa možete da ga pogledate, a sada skrećemo pažnju i na čaj od žalfije koji upravo treba koristiti.

Majčina dušica

Majčina dušica je biljka u koju naš narod ima ogromno poverenje i to ne bez razloga. Ona opušta mišiće, pa tako i disajne organe i grlo, te smanjuje nadražaje. Uništava veliki broj bakterija, jača organizam i imuni status.

Matičnjak

Koristi se list matičnjaka, koji deluje protivupalno, antispazmolitički, zatim ima analgetski efekat, te blago smiruje nervni sistem i napetost. U narodnoj medicini se koristi i kod nervoze, nesanice, uznemirenosti i lupanja srca.

Nana

Nana pročišćava disajne puteve svojim specifičnim mirisom. Između ostalog, koristi se i kod lečenja prehlade, promuklosti i kašlja. Smiruje nervnu napetost, glavobolju, grčeve i opušta mišiće.

Čajna mešavina

U ključalu vodu dodati žalfiju, majkinu dušicu, matičnjak i nanu. Skloniti sa ringle i poklopiti. Nakon 15 minuta procediti čaj. Može se piti ujutro i uveče po jedna šolja.

Sastojci

500 ml vode
kašičica žalfije
kašičica majkine dušice
kašičica matičnjaka
kašičica nane

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!