Opasno – ovo je razlog zašto hleb treba potpuno izbaciti iz ishrane

Potpuno je jasno da jedući beli hleb u sebe unosimo i kvasac. Kvasac samim ulaskom u naše telo i krvotok počinje da se množi, zatim troši naše vitamine, proteine i minerale. Taj kvasac za to vreme ispušta svoje produkte toksine. Kvasac bukvalno parazitira u našem telu.  Moderan hleb smatram jednim od najgorih izuma čovečanstva, reči su doktora medicine, nutricioniste Viktora Hruščova.

Kvasac danas

Kvasac koji se koristi u industriji za pečenje hleba i tokom pečenja se pretvara u kapsule glutena. U našim crevima iz tih kapsula kvasac se oslobađa te oštećuje sluznicu i narušava ravnotežu i crevnu mikrofloru. Kako kaže ovaj lekar, kvasci ne parazitiraju samo u našim crevima, već i u krvnoj plazmi i slobodno se razmnožavaju našim telom. Ovi procesi izazvani kvascima u našem telu mogu rezultirati raznim vrstama intolerancije i oštećenim imunitetom, gljivičnim oboljenjima, što dalje može dovesti do mnogih hroničnih bolesti i neoplastičnih procesa. Kako tvrdi ovaj lekar i stručnjak za ishranu i nakon 5 godina od izbacivanja iz ishrane danas savremenog hleba u krvnoj plazmi pronaći ćemo tragove ćelija kvasca.

Kvasac nekad

Četrdesetih godina korištene su po ovom stručnjaku sasvim drugačije vrste kvasca pod nazivom HOP. Ova vrsta kvasca nije ubijala korisne bakterije, koje su stanovnici debelog creva, međutim testu je sa tim kvascem trebalo da naraste otprilike jedan dan, što svakako nije odgovaralo pekarskoj industriji.
Naravno pekari zajedno sa pekarskom industrijom da bi ubrzali proces počeli su koristiti kvasac druge vrste, a to je danas moderni kvasac koji se smatra patogenom, odnosno to je kvasac koji može izazvati bolesti pod određenim uslovima.

Termofilni kvasac

Radi se o termofilnom kvascu sa kojim testo naraste u vremenskom razdoblju do jednog sata. Doktor Hruščov navodi da je termofilni kvasac, koji se koristi za danas savremeni hleb, koji jedemo, ustvari antagonist ljudske simbiotičke mikroflore. Pojednostavljeno rečeno, unošenjem kvasaca u svoje telo ubijamo mikrobe u našim crevima, koji tamo treba da budu i koji su tamo normalni stanovnici, a pomažu u proizvodnji vitamina, esencijalnih aminokiselina, razne korisne biološke supstance i još mnogo toga, što je neophodno da bi naše telo bilo zdravo i normalno funkcionisalo.

Ovaj stručnjak na žalost ne daje rešenje za ceo ovaj problem, međutim jasno je kakav hleb treba izbegavati, pa ako bez istog ne možete onda pronađite dobru recepturu i svom zdravlju učinite uslugu. Zamesite sami hleb, odgovarajući za vaše zdravlje.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!