Kako da operete blender bez muke

Blender je postao deo svakodnevice. Koristimo ga za usitnjavanje voća, povrća i začina, zatim za pripremu raznih napitaka kao što je sok, smuti, voćni jogurt i sl. Posle svake upotrebe blender valja dobro oprati. Ima više delova koje treba temeljno očistiti, kako ne bi ostale mrlje na njemu. Problem se javlja posebno, ako ga odmah nakon upotrebe niste oprali, nego su se ostaci hrane skorili. Umesto već ustaljenog načina za pranje blendera pod mlazom vode, postoji i jednostavnije rešenje.

Jednostavno pranje blendera

Nakon što ste koristili blender, nožići i zidovi postude su naravno prljavi. Do pola posude sipajte toplu vodu, a zatim i nekoliko kapi detrdženta za pranje sudova. Uključite blender da izmiksuje sadržaj. Voda u blender će da zapeni. Potom prospite vodu i samo isperite nož i posudu. Zaista su čisti.

Skorela prljavština u blenderu

Koristili ste blender i potom otišli da pijete svoj omiljeni napitak, koji ste pripremili. Zaboravili ste na pranje blendera i ostaci hrane su se skorili. Primenite istu proceduru kako je gore već opisano. Koristite sad još topliju vodu, malo više detrdženta i nakon miksovanja ostavite tako 15 minuta da topla voda i detrdžent duže deluju, pa tek onda isperite. Blender je opet čist bez mnogo muke.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!