Crni orah tinktura kapi plod gde kupiti protiv parazita

Crni orah ima dugu istoriju upotrebe u biljnoj medicini. To je jedan od najefikasnijih biljnih laksativa, koristi se za antiparazitni program, bogat je vitaminom C i još mnogo toga ima pozitivnog. Još je rimski prirodnjak Plinije Stariji govorio o snazi crnog oraha (Juglans nigra). Američki indijanci su koristili drvo crnog oraha, za čišćenje, kao laksativ, odnosno tretman eliminisanja parazita iz creva. Za tu namenu se primenjuje i dan-danas. Tinktura crnog oraha može se napraviti, a može se i kupiti.

Šta je juglon

Aktivni sastojak iz crnog oraha je organsko jedinjenje juglon. Juglon ima jako baktericidno dejstvo. Neki čak samtraju da juglon može zameniti neke antibiotike i kao prirodno sredstvo da bude aleternativa u lečenju bakterija. Neke studije su pokazale da ima ulogu i u inhibiranju aktivnosti  virusa. Takođe, nesporni su antiparazitni i antigljivični efekti. Juglon je otrovan za mnoge insekte, pa ga često koriste vrtlari, za borbu protiv štetočina. Studije su pokazale da može proterati parazitske crve iz organizma. Neke larve i crvi, koje inače buše i jedu stabla drveća, ne mogu da se razviju u trupcima crnog oraha.

Paraziti

Paraziti se nekad nalaze u čovekovom crevnom traktu, ali se ne ograničavaju samo na taj deo. Postoje razni paraziti koji mogu živeti u jetri, plućima, mekom tkivu, nervima, limfnim čvorovima i zglobovima. Medicinske laboratorije proveravaju prisustvo nekih od njih, ali ne svih. Zato neki stručnjaci smatraju da nije loše, čak i preventivno, jednom godišnje uzimati kapi crnog oraha.

Crni orah kao lek

– ima jako antibakterijsko i antivirusno dejstvo
– ubija i čisti parazite iz creva i organizma uopšte
– pomaže kod lečenja gljivičnih infekcija u organizmu
– snižava pritisak i holesterol
– pomaže u regulisanju šećera u krvi
– pospešuje varenje

Kako napraviti tinkturu od crnog oraha

Crni orah plod je sličan kao domaći orah i uzgaja se i u našoj zemlji, istina ne mnogo. Odlikuje se kvalitetnim drvetom, koje je cenjeno u industriji nameštaja. Ako imate ili možete da nabavite ove orahe, onda je lako napraviti tinkturu. Potrebni su nam crni orasi dok su još mladi i sa zelenom ljuskom. Negde oko 200 grama. One se iseku, da se usitne, a mogu i da se usitne u blenderu. Potreban je 1 l alkohola 40%, najbolje domaće rakije. Pomešati u tegli i zaklopiti. Nakon 2- 3 nedelje stajanja procediti. Uzimati 2 puta na dan po kašičicu i tako 14 dana pa 7 dana pauza. Tinktura crnog oraha, pelina i karanfilića se često kombinuju, jer zajedno za antiparazitni program daju najbolje rezultate.

Tinktura od crnog oraha cena i gde kupiti

Tinktura od crnog oraha može se kupiti u prodavnicama zdrave hrane ili naručiti preko interneta i cena se kreće oko 200 dinara za 50 ml. Koriste se kao kapi crnog oraha, jer se prodaju u flašici sa kapaljkom.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!