Japansko lečenje vodom iskustva – terapija vodom za mršavljenje i zdravlje

Voda je toliko važna, da bez nje nema života. Ne može čovek dugo izdržati bez vode. Stručnjaci savetuju da svaki čovek treba dnevno da pije od 8-10 čaša vode. To je potrebna količina da bi se iz tela izbacili otrovi, te da organizam normalno funkcioniše. Nutricionisti savetuju da dan treba početi čašom vode. Uz nju se može uzeti malo meda i limunovog soka. Ovaj savet nutricionista je u Japanu ozbiljno shvaćen i prihvaćen, tako da se praktikuje terapija vodom, koja evidentno pomaže za mršavljenje i zdravlje uopšte. Kad  je u pitanju japanska metoda mršavljenja mlakom vodom iskustva su pozitivna.

Šta je japanska terapija vodom?

Danas se smatra da mnogi problemi sa zdravljem i veći broj oboljenja počinju sa nezdravim crevima.  Japansko lečenje vodom , upravo pomaže čišćenju želuca i creva i jačanju probavnog sistema. Japanska tradicionalna medicina preporučuje da se voda pije odmah ujutro, kada se probudimo. Ovi jutarnji sati smatraju se idealnim za ispijanje vode, jer voda baš tad promoviše gubljenje težine. Ne samo što tad čisti probavni sistem, nego i pomaže u lečenju raznih zdravstvenih problema.

Program japanske terapije vodom

Ima 5 tačaka ovog programa, što japanska terapija vodom predlaže da se ispoštuje:

1. Čim se probudite popijte 4-6 čaša vode, naravno na prazan stomak. Voda treba biti mlaka, odnosno sa sobne temperature, a u nju možemo nacediti limuna.
2. Operite zube nakon što popijete ovu vodu. Posle toga izbegavajte da jedete ili pijete najmanje 45 minuta. Nakon toga možete nastaviti sa normalnim dnevnim aktivnostima.
3. Posle svakog obroka nemojte ništa piti niti jesti najmanje 2 sata.
4. Starije osobe, osobe koje pate od nekog zdravstvenog problema ili početnici u primeni japanske vodene terapije treba da počnu prvo sa jednom čašom vode ujutro, a kasnije da to postepeno povećavaju.
5. Ako ne možete popiti 4 čaše vode odjednom, onda posle svake čaše pravite pauzu od nekoliko minuta. Tako će vaš želudac lakše da prihvati svu tu vodu.

Preporuke

U okviru terapije vodom, preporučuje se da ispoštujete i ove tačke:

1. Hodajte lagano svaki dan, najmanje 1 sat i to će vam pomoći da ubrzate metabolizam.
2. Svako veče pre spavanja, neposredno pre odlaska u krevet, ispirajte grlo sa slanim rastvorom. Izmešati malo soli u vodi i ispirata 4-5 puta.
3. Uvek izbegavajte da pijete i jedete stojeći, jer to ometa proces varenja
4. Hranu dugo žvaćite pre nego li je progutate, jer to pomaže boljoj probavljivosti

Za šta je dobra japanska terapija vodom?

Za japansko lečenje vodom iskustva su takva da se pokazalo korisno za zdravlje i to u više aspekata.
Japanska terapija vodom za mršavljenje je dobra, jer promoviše gubitak težine, tako što čisti organizam od toksina i ubrzava metabolizam. Terapija vodom pomaže i da se ublaži stres. Održava čoveka dovoljno energičnim da izgura ceo dan. Osigurava da vaš probavni trakt bude snažan. Japansko lečenje vodom potencijalno leči mnoge bolesti i podrška je zdravom načinu življenja. I stručnjaci Ajurvede se slažu da jutro treba započeti vodom. Preporučuje se zato da probate, pa ako vam odgovara da ova japanska terapija vodom postane i vaša svakodnevna rutina.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!