Medena voda protiv mamurluka sa limunom za mršavljenje

medena vodaMedena voda je verovatno najjednostavniji lekoviti recept ikad, a koristi se od pamtiveka. Sastojci za ovaj napitak su samo med i voda. Medena voda deluje protiv mamurluka, a koriste se med i voda sa limunom za mršavljenje. Tradicionalno je u upotrebi medena voda kao lek za još neke zdravstvene tegobe. Po pravilu se med i voda piju ujutro, a neko i uveče.

Kako se pravi medena voda

Medena voda se pravi tako što u čaši vode razmutite jednu kašiku meda. Vodite računa da med ne uzimate metalnom kašikom, nego plastičnom, keramičkom ili drvenom. Sve ima svoje zašto i toga se treba pridržavati. Kada med stavite u vodu, potrebno je duže mešanje da bi se med posve rastopio i sjedinio sa vodom. To je čisto zbog toga, da kad popijete ovaj napitak, na dnu ne bi ostao zalepljen neiskorišten med.

Med i voda protiv mamurluka

Mamurluk je neprijatno stanje nakon konzumiranja alkohola. Glavobolja, malaksalost i mučnina su posledica preterivanja u piću. Preterano konzumiranje alkohola dovodi do dehidracije organizma, gubitka minerala, vitamina i šećera u krvi. Nije nimalo čudno što se javlja mamurluk sa svim propratnim pojavama. Ali medena voda je idealan napitak da olakša i popravi što pre ovo stanje. Šta je bolje za žeđ i dehidraciju, koja se javlja posle konzumiranja alkohola, nego voda. Šta je bolje za nadoknađivanje minerala, nego med, koji je bogat mineralima. Prirodni šećeri iz meda podižu šećer u krvi. Sve u svemu medenom vodom se nadoknađuje izgubljeno i može se reći da je to jedan od najboljih napitaka za mamurluk.

Med i voda za mršavljenje

Mnogi smatraju da je medena voda dobra i za mršavjenje, naročito ako se u nju nakapa malo soka od limuna. Limun je dobro poznat kao rastvarač masnoće. Iako izgleda neverovatno da med koji je sladak može pomoći za mršavljenje, med sadrži prirodne šećere, koji su ipak nešto drugačiji. Zagovornici ovog načina mršavljenja imaju svoju teoriju, a to je da će med i voda oterati želju za slatkim. Po njima je bolje piti medenu vodu, nego jesti slatkiše ili piti druge slatke napitke.

Ostale prednosti medene vode

Ako uzimate medenu vodu ujutro to je dobro za jačanje imuniteta. Med daje energiju koja nam je ujutro potrebna (bogat je mineralima), a vodu svakako treba da pijemo odmah kad ustanemo iz kreveta. Medena voda pomaže procese varenja, omogućava redovno pražnjenje creva i detkosifikaciju čovekovog organizma. I opet se ovde limun nameće kao eventualni treći sastojak, koji može dati svoj doprinos (ima i ona kombinacija samo limun i voda, pa svako treba da proba kombinacije ova tri sastojka i šta mu najviše odgovara to da uzima).

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!