Banana i med protiv kašlja – ukusan sirup koji čisti pluća, a bolovi u grlu nestaju

Banana i med predstavljaju efikasnu mešavinu kod kašlja, bolnog grla, za čišćenje pluća od sekreta, pa čak i kod stomačnih tegoba. Da li često kašljete, boli li vas grlo, patite li od bronhitisa? Bez obzira da li ste pušač ili ne, ovaj prirodni lek za čišćenje pluća morate probati. Oslobađa bronhije i pluća od nagomilane sekrecije. Prirodni lekoviti preparati su vrlo često neprijatnog ukusa i zato ih ne volimo koristiti. Međutim, ovaj sirup od banane i meda je toliko ukusan, da smo sigurni da će i kod vas ispuniti taj kriterijum, kad je u pitanju čulo ukusa. I deca ga prosto obožavaju. Zbog slasti jedino ne treba da ga koriste dijabetičari.

Priprema

Odstranite koru bananama i potom ih izgnječite viljuškom, da se dobije pire. Banane stavite u šerpu i dodajte im ključalu vodu. Mešajte i ostavite tako da se hladi bar pola sata. Kada se ova mešavina potpuno ohladila, dodaje se med. Poznato je da se med ne dodaje u vreo čaj, da ne bi izgubio dragocena lekovita svojstva. Zato ga ni mi ovde ne dodajemo u vrelu vodu, nego čekamo da se ohladi. Mešajte da se med dobro rastvori. Kada smo recept od banane i meda priveli kraju, dobijamo napitak ili sirup, koji treba iskoristiti istog dana.

Sastojci

2 banane
400 ml ključale vode
2 kašike meda

Doziranje

Po jedan decilitar sirupa od banane i meda treba piti 4 puta na dan. Prema tome ova količina je dovoljna za jedan dan. Sutra ujutru pravite novu količinu. Nakon nekoliko dana upotrebe, trebalo bi da se primete rezultati.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!