Čaj od lista maline za trudnice gde kupiti priprema

malinaOsim ploda maline i list se koristi. U upotrebi je kao čaj od lista maline za trudnice, jer jača mišiće materice i karlice, pomaže za otvaranje, za lakši porođaj, kraći su i lakše se podnose trudovi i kontrakcije. Iskustva su pokazala da ovaj čaj pomaže kod grčeva u nogama, nesanice i mučnine, karakteristične za trudnoću. Čaj od lista maline je jedan od onih čajeva, koji se smatraju bezbednim za trudnice, međutim koristan je za žene u svim fazama života. Mnoge žene veruju da ovaj čaj pomaže i kod hormonalne ravnoteže, za plodnost, olakšava pms simptome i održava zdravlje reproduktivnih organa. Neke naučne studije koje su rađene u novije vreme utvrdile su da je korisno piti ovaj čaj tokom trudnoće. Lakše se iznese trudnoća, smanjuje se rizik od spontanog pobačaja i olakšava porođaj. Preporučuje se od 3 meseca trudnoće, a vi konsultujte i onog ko vam vodi trudnoću.

List maline

List maline sadrži minerale magnezijum, kalijum, gvožđe, vitamine B grupe i C vitamin, tanine i flavonide koji mu daju opora svojstva, ali istovremeno i korisna. Deluje list maline umirujuće na organe za varenje izutra, a i spolja na kožu. Tinktura može biti dobar izbor protiv ekcema, osipa i opekotina. Isto tako je i prirodni lek za gingivitis (upala desni) i afte. Čaj od lista maline nije ništa novo, jer se koristi kao narodni lek i to vekovima unazad. Narod odvajkada ima veliko poverenje u ovaj čaj. Upotrebljavao se protiv proliva (slično kao čaj od lista kupine), kod anemije, upale desni, za grčeve u nogama, kao relaksant materice, čaj za jutarnju mučninu kod trudnica. Mnogi preporučuju čaj od đumbira za mučninu, kao dobro rešenje, ali je njegova upotreba u trudnoći sporna. Zato je adekvatna i bezbedna zamena čaj od lista maline.

Gde kupiti čaj od lista maline

Postavlja se pitanje gde kupiti čaj od lista maline, jer složićemo se da ovo nije čaj koji se kod nas pije tako često, pa stoga i nije dostupan u svakom marketu. Ali sigurni smo da ćete ga pronaći u biljnoj apoteci, dobro opremljenoj prodavnici zdrave hrane ili kod vašeg lokalnog travara.

list maline

Kako napraviti čaj od lista maline priprema

Treba istaći prvo, da je najbolji organski list maline za čaj. Svakako ne sme biti teretiran hemijskim sredstvima, što je u voćarstvu normalno, ali za lekovite biljke nije. Čaj od lista maline za trudnice se priprema ovako:
1 supena kašika lista maline se prelije šoljom ključale vode i poklopljeno se ostavi 15 minuta. Onda se procedi i pije dok je mlak. Piju se 2 šolje čaja dnevno.

caj od lista maline

Foto: Nina Nelson

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!