Gersonova terapija (metoda) za lečenje raka sokovima

sokoviGersonova terapija je prirodna metoda, kojom se podstiče sposobnost organizma da se izleči. To se postiže sokovima, organskom biljnom hranom, klistiranjem kafom i prirodnim dodacima ishrani. Gersonova metoda poboljšava imuni sistem i aktivira mehanizam u telu, koji omogućava lečenje raka, srčanih oboljenja, artritisa, alergija i mnogih drugih bolesti. Objavljeno je više knjiga o ovoj metodi lečenja.

Kako je nastala Gersonova terapija

Gersonovu terapiju je razvio doktor Maks Gerson oko 1930. godine. U početku je zamisao bila da ovim tretmanom leči sopstvenu glavobolju, ali kasnije je to preraslo u terapiju za lečenje tuberkuloze, dijabetesa i posebno za lečenje raka. Gersonova terapija na efikasan način deluje na širok spektar poznatih oboljenja i aktivira fantastičnu sposobnost organizma da se izleči. Koriste se sokovi i organska zdrava biljna hrana, tako da nema nikakvih nuspojava.

Ko je Maks Gerson?

Maks Gerson je bio nemački lekar, koji je razvio Gersonovu terapiju, kao alternativnu metodu za lečenje raka. Terapija za rak: rezultati u 50 slučajeva, je  knjiga u kojoj je Gerson objasnio svoj pristup. Mnogi su tada smatrali da od ove terapije nema koristi, te da je pogrešna. Ali i danas je terapija sokovima i upošte prelazak na sirovu ishranu, jedna od alternativnih metoda za lečenje raka, koja mnogima pomaže.

Kako deluje Gersonova metoda

Gersonova metoda lečenja ne deluje samo na otklanjanje simptoma bolesti, nego i na sam uzrok nastanka iste. Uzrok su otrovi koji se nakupljaju u organizmu, kao i nedostatak hranjivih materija. Nekada nije bilo tako, ali u današnje vreme sredina je više zagađena. Zagađeni su vazduh, voda, hrana mnogo više nego pre. To znači da u svoj organizam unosimo toksične i kancerogene materije. Kod nekog će one izazvati bolest. Gersonova terapija upravo služi da se ovi otrovi izbace iz tela. Svakodnevnim unošenjem u organizam velike količine prirodnih ceđenih sokova, unosimo obilje enzima, minerala, vitamina i hranjivih materija. Ishranjuje se organizam, a razbija se obolelo tkivo. Klistir od kafe služi za detoksifikaciju jetre.

Gersonova dijeta

Neko Gersonovu terapiju zove i Gersonova dijeta. Ali nema govora o gladovanju, samo je reč o specijalnom režimu ishrane. Da je to tako, govori nam podatak da se svaki sat vremena pije po jedna čaša sveže ceđenog soka od sirovog voća i povrća. I tako se pije 13 čaša na dan. Pored soka, sirova i kuvana čvrsta biljna hrana, može obilno da se konzumira. Idu tri organska biljna obroka dnevno, koja uključuju sveže pripremljeno povrće, voće i žitarice. I pored toga sveže voće i povrće je dostupno za grickanje tokom celog dana. Metabolizam se još stimuliše dodatkom kalijuma, a izbegavenjem soli, životinjskih masnoća i proteina. Gersonova terapija koristi intenzivne metode detoksifikacije, da bi se regenerisala jetra. Poznato da se u jetri i krvi akumuliraju otrovi. Gerson dijeta je potpuno na organskoj biljnoj bazi. Ova dijeta je prirodno bogata mineralima, vitaminima, enzimima i hranjivim materijama, a siromašna natrijumom, masnoćama i proteinima.  Od dodataka ishrani treba koristiti kalijum, B12 vitamin i druge. Upotrebljava se i ricinusovo ulje.

Terapija sokovima

Ogromne količine svežeg voća i povrća treba da prolaze kroz sokovnik. Mnogi Gerskonovu terapiju koriste za lečenje raka. Jedan tipičan pacijent oboleo od raka treba da popije 13 čaša organskog sveže ceđenog soka dnevno. Sokovi se uglavnom prave od organske šargarepe, jabuka i zelenog lisnatog povrća.

Klistiranje kafom za čišćenje jetre

Postoji verovanje da je najbolji način za čišćenje jetre je klistiranje kafom. Najveći pobornik ovog metoda bio je upravo doktor Maks Gerson. Koristi se naravno organska kafa. Geson je primenjivao klistiranje kafom na svojim pacijentima i imao dobre rezultate u lečenju raka. Klistiranje se radi sa opremom za klistiranje. Unosi se tečnost u debelo crevo preko analnog otvora. Postoji cela procedura, koju treba pravilno obaviti. Pacijenti na terapiji kod lečenja raka mogu imati i 5 klistira dnevno. Klistiranje kafom ispunjava svoj suštinski zadatak, jer pomaže jetri da se pročisti i eliminiše toksične materije iz tela.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!