ČUDO MELEM! Potrebna su vam samo ova 3 sastojka, a toliko toga leči

Čudo melem je drevni ruski recept što leči mnoge bolesti. Mi smo ga pravili i odlučili da to zabeležimo i video zapisom. U suštini je vrlo jednostavna priprema, a svašta leči, tako da se isplati imati ovaj melem kod kuće i koristiti po potrebi. Samo su tri sastojka potrebna žumance jajeta, ulje i pčelinji vosak.

Sastojci

Gledajte da obezbedite što kvalitetnije, prirodne sastojke. Domaće jaje, kvalitetno hladno ceđeno maslinovo ulje, čist prirodan pčelinji vosak. Pogačice pčelinjeg voska možete nabaviti u specijalizovanim prodavnicama, koje prodaju pčelinje proizvode. Od ulja se može koristiti maslinovo ulje, a mi smo koristili kantarionovo ulje, koje smo letos pravili od maslinovog ulja i kantariona. I to smo snimali pa možete pogledati. Kantarionovo ulje je crvenkasto.
Dakle potrebno je: 1 žumance jajeta, 400 ml ulja i 60 grama pčelinjeg voska.

Priprema

Skuvajte jedno jaje, izdvojite samo žumance i izgnječite ga. U šerpu staviti ulje i vosak da se topi, ali na laganu vatru. Masninovo ulje ne valja izlagati visokim temperaturama, da ne bi izgubilo svoja svojstva. Kada se vosak istopi u ulju dodavati žumance malo po malo uz mešanje. Ako peni sklonite, pa opet vratite i sve tako dok se celo zumance ne umeša. Posle procedite, ostatke žumanceta bacite, a tečnost prespite u teglu. Promešajte još i ostavite da se stegne. Može se čuvati u frižideru do 10 meseci. Prema iskustvu korisnika, apsolutno je bezopasna mast, a veoma efikasna.

Upotreba i šta sve leči

Ovaj čudo melem može da se koristi za spoljnu i unutrašnju upotrebu. Mi smo ga koristili za spoljnu upotrebu i pokazao se kao efikasan. Ako se koristi za obloge treba zagrejati na vodenoj pari da se otopi.
Čudo melem leči opekotine, otoke, čireve, rane, bol u zglobovima. Nanosi se na obolelo mesto, može preko noći, pa da se umota. Dobar je protiv raznih upala i izvlači gnoj.
Koristi se kod ženskih bolesti, kao što su mastitis, ciste na grudima, fibrinomi
Koristi se za lečenje hemoroida 8-10 dana ili dok ne dođe do poboljšanja.
Koristi se za jačanje noktiju. Utrljajte u nokte i ostavite preko noći.
Kod bronhitisa tri puta dnevno uzimati po pola kašičice masti pre obroka.
Kod upale sinusa, mast se istopi u kašičici, uzima pipetom i nakapava u nos 2 puta dnevno, a može i da se maže na lice kad dođe do problema sa sinusima
Za gnojnu anginu i upalu krajnika mast se stavlja u grlo i obloge na vrat.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!