Bela krem čorba od karfiola

Krem čorba od karfiola je dobar recept i pametan način da koristite ovo vredno povrće. Priprema se bela čorba od karfiola sa mlekom, a sa dodatkom brokolija je već nešto drugo. Ovo je čorba za bebe, decu i odrasle. Većina onih koji nisu ljubitelji karfiola, ovu čorbu će voleti. Može se još naći pod nazivima supa od karfiola ili juha od cvjetače.

Kako se pravi kremasta čorba od karfiola

Postoji mnogo varijacija, a nama se najviše dopala ova krem čorba od karfiola. U šerpu staviti oprane i odvojene cvetiće karfiola. Usitniti ih seckanjem po potrebi. Isto tako staviti i isečen krompir i crni luk na komadiće. Neko dodaje i šargarepu, ali onda to nije bela čorba od karfiola. Prodinstati kratko na ulju, ali da ne zagori, a zatim doliti vodu tek toliko da pređe povrće u šerpi. Ostaviti da krčka 20 minuta polupoklopljeno. Nakon ovog vremena izvaditi kuvano povrće i prebaciti ga u blender, a vodu u kome se kuvalo ne bacati. U blender sipati i mleko i miksovati. Ako ne može sve odjednom, onda može iz nekoliko puta. Vratiti miksovano povrće u šerpu sa vodom. Mešati da se lepo sjedini i kuvati na nižoj temperaturi, sve dok ne postane gusto. Dodati so, biber i začine po želji. Kada je krem čorba od karfiola gotova može se dodati sitno seckani peršun i zakiseliti limunovim sokom, po želji.

Sastojci

1 karfiol
1 krompir
1 luk
ulje
šoljica mleka
biber
so
peršun list
limunov sok

Kako se pravi krem čorba od karfiola i brokolija

Karfiol i brokoli se operu i izdele na cvetiće, a šargarepa i luk se očiste i iseckaju. Staviti povrće u šerpu da se prodinsta na malo ulja, a onda dodati vodu. Nakon 20 minuta kuvanja, povrće se zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo miksuje u blenderu. Tako će se dobiti gusta ili krem čorba. Potom se krem čorba vrati u šerpu na još nekoliko minuta kuvanja na nižoj temperaturi. Dodajemo začine pred kraj. So, biber i ostalo po želji. Na kraju ne zaboravite sitno seckani list peršuna i kiselu pavlaku.

Sastojci

1 manji karfiol
1 brokoli
1 šargarepa
1 luk
ulje
so
biber
peršunov list
kisela pavlaka

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!