Mast krema i čaj za hemoroide

krema za hemoroideDanas se najčešće za lečenje hemoroida koristi mast, krema ili čaj za hemoroide. U nekim slučajevima neophodna je operacija hemoroida. Kada se jave hemoroidi simptomi su sasvim upadljivi, istina kod nekog manje ili više izraženi. Peckanje nakon velike nužde, svrab, bol, pa i krvarenje nisu ništa neobično. Hemoroidi nastaju kada vene u anusu i oko, postanu otečene i upaljene. Ne treba isključiti genetski faktor, ali hemoroidi mogu nastati i zbog preteranog sedenja, koje je ustvari potpuno neprirodan položaj za čoveka i manjka kretanja i uopše fizičke aktivnosti. Način ishrane može biti vrlo bitan faktor. Zatvor i ishrana siromašna vlaknima, nose potencijalni rizik. Hemoroidi u trudnoći ili posle trudnoće nisu ništa neobično i pojave se kod mnogih žena, samo je pitanje da li će se posle izvesnog vremena povući ili će nadalje stvarati probleme. Još ih zovu šuljevi.
Postoje unutrašni i spoljni hemoroidi. Unutrašnji hemoroidi se razvijaju unutar rektuma, a spoljni se nalaze ispod kože oko anusa.

Svinjska mast i ostale masti za hemoroide

Danas postoje mnoge masti za hemoroide, koje se koriste za ublažavanje bola i lečenje. Jedna od najpoznatijih je faktu mast za hemoroide, zatim flogocid mast za hemoroide itd. Teško je reći koja je najbolja mast za hemoroide, jer ne deluje isto kod svakog. Ove masti se kupuju u apoteci, a prepisuje ih lekar.
Kad smo već kod masti, treba spomenuti i stari prirodni lek, a to je svinjska mast za hemoroide. Možda je nekom ovo odvratno, a možda i nije, ali činjenica je da ovaj narodni lek postoji, već jako dugo.
Evo kako se koristi svinjska mast za hemoroide:
Potrebna je nesoljena svinjska mast, koja se zatim pere u devet voda. Jedna kašika svinjske masti se stavi u gazu, pa se opere u vodi. Kada se prospe ta voda, onda se pere identično, još u osam voda. Hemoroidi se mažu sa mašću pred spavanje, zbog dužeg perioda mirovanja koje ćete provesti u krevetu.
Postoji još recepta sa svinjskom mašću, gde se mast zagreva, a posle se ubacuju cvetovi maslačka ili nevena. Mast od nevena za hemoroide je mnogima pomogla. Tako se dobija prirodna lekovita mast za hemoroide, sačinjena od svinjske masti i biljaka.
Da li je to zatucano, ako se koriste ovi stari narodni lekovi ili je to pametno probati, prosudite sami.
Ne treba zaboraviti da posle svakog pražnjenja creva treba imati odgovarajuću higijenu analne regije.

Krema za hemoroide od bademovog i kantarionovog ulja

Ima onih koji koriste kreme za lice za tretiranje hemoroida, pa kažu da im pomaže. I stvarno to ne mora biti loša ideja, ali zavisi od toga šta je u toj kremi. Na primer, ako krema sadrži badem ili bademovo ulje, onda je ona itekako pogodna za hemoroide. Bademovo ulje ima svojstvo da smiruje upaljenu kožu. Poznata Pavlovićeva krema sprečava upalu bebine kože, a pošto sadrži badem, nekima pomaže i kod hemoroida. Slično je i sa kantarionovim uljem, koje se smatra jednim od najboljih ulja za hemoroide.
Za sopstvenu kremu za hemoroide vam je potrebno 100 ml bademovog ulja, 100 ml kantarionovog ulja i 4-5 kašika rendanog pčelinjeg voska. Otopite vosak i dodajte ulje. Ostavite da se sve ohladi i stegne. Kremu za hemoroide nanositi pre spavanja i nakon svakog pražnjenja creva.

Čaj za hemoroide

Čaj za hemoroide se pravi kao mešavina više biljaka. Potrebno je pomešati u otprilike podjednakoj količini hajdučku travu, list kupine, rizom pirevine, koru krušine, cvet kamilice, rusomaču, seme lana i matičnjak.
Supena kašika ovakve čajne mešavine se prelije sa 2 dl vode, a posudu onda zagrevati do ključanja. Sve ostaviti da stoji oko 1 h, da se prohladi, a potom procediti. Pije se 2 puta na dan po jedna šolja, posle obroka.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!