Kantarionovo ulje za lice kosu hemoroide unutrašnju upotrebu

kantarionKantarionovo ulje može biti za spoljašnju i unutrašnju upotrebu. Ulje od kantariona se spolja koristi za akne na licu, kosu, hemoroide, protiv modrica, opekotina i uboda insekata. Ima široku primenu i zaštitnu ulogu za kožu. Cena je pristupačna. Kantarionovo ulje može da se kupi ili da se napravi. Jestivo kantarionovo ulje je dobro za želudac.

Kantarionovo ulje za kožu i akne na licu

Kantarion je poznat po mnogim zdravstvenim koristima, a posebno po blagotvornom delovanju na kožu. Kantarionovo ulje umiruje, štiti i isceljuje kožu. Pruža otpor aknama na licu i upali kože. Nema veze da li je za masnu ili suvu kožu, kantarionovo ulje pomaže u eliminisanju bakterija sa kože. Na taj način se smiruje iritacija, a koža izgleda glatko i zdravo. Osim toga ulje od kantariona hidrira kožu, povećava njenu elastičnost i smanjuje vidljivost bora. Nije pogodno kao ulje za sunčanje, ali može pomoći za smirivanje crvenila i opekotina nakon sunčanja.
Kantarionovo ulje ima antibakterijska svojstva i tako uništava bakterije na licu, upravo one koje izazivaju akne. Ispreplitano je dejstvo kantariona, između kozmetičkog i medicinskog. U upotrebi su i vaginalete sa kantarionovim uljem za ženske probleme. Koristi se ovo ulje za lečenje određenih stanja kože, kao što su ekcem, blaže opekotine, manje rane i posebno kod hemoroida.

Kantarionovo ulje za hemoroide

Kantarionovo ulje je poznato kao prirodni lek za hemoroide. Koristi se kod spoljašnjih hemoroida. To su uvećana, bolna ispupčenja. Nakon svakog pražnjenja creva i higijene analne regije treba naneti kantarionovo ulje. Deluje umirujuće, protiv bola, svraba i iritacije.

Ulje od kantariona za kosu

Samo za neupućene je dejstvo kantarionovog ulja na kosu iznenađujuće. Ko koristi prirodne preparate za kosu zna dobro i za kantarionovo ulje. Utrljava se u kosu i masira se koren kose. Pojačava se cirkulacija u temenu. Deluje vrlo dobro protiv opadanja kose, peruti, za masnu kosu. Daje kosi zdrav izgled i elastičnost.

Kantarionovo ulje za unutrašnju upotrebu

Kantarionovo ulje za unutrašnju upotrebu je jestivo. Može se kupiti u prodavnicama zdrave hrane, a može se i napraviti kod kuće. Koristi se u manjim količinama kao lek za želudac, kod čira, proliva, katara i drugih tegoba digestivne prirode. Narodni je lek za reumu i giht. Deluje efikasno kod lakših depresivnih stanja, rezdražljivosti, nesanice i klimaksa.

Pogledajte još i kako se pravi kantarionovo ulje

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!