Prirodne vaginalete od belog luka i kantariona

vaginaleteVaginalete koriste žene kao lek kod gljivičnih i bakterijskih infekcija vagine. Neretko se dešava da su gljivice i bakterije otporne na lekove, pa se jako dugo vuku ove infekcije. Možda treba potražiti prirodno rešenje, a to su vaginalete od belog luka i vaginalete od kantariona. Iskustva su takva da su ove prirodne vaginalete mnogim ženama pomogle. Neke devojke i žene se žale kako dugo ne mogu da se reše upornih vaginalnih infekcija, iako su im ginekolozi promenili terapiju i po nekoliko puta. Često se čuje ono ’’sve sam probala, ali ništa nije pomoglo’’. Svrab, crvenilo i nelagodnost, samo su neke od dosadnih propratnih pojava. Dugotrajne infekcije nikako nisu dobre, jer podstiču razvoj drugih bolesti. Onda je slamka spasa u prirodi.

Čen belog luka kao vaginaleta

Dobro nam je poznato da beli luk deluje protiv gljivica, bakterija i virusa. Zato ga treba koristiti u ishrani, a mnogi sa njim pripremaju lekovite recepte. Međutim, retko kome bi palo na pamet, da čen belog luka može da se upotrebi kao vaginaleta. Iako nerado, žene koje pate od bakterijskih, a posebno gljivičnih infekcija, odlučuju se da probaju čen belog luka kao vaginaletu. Što bi rekli u onoj reklami, izgleda pomalo šašavo, ali deluje. Tretman sa belim lukom, najbolje je raditi tokom noći. Pre spavanja očistite čen belog luka i gurnite u vaginu, kao što se i inače radi sa vaginaletom. Ako želite da deluje agresivnije na infekciju, onda treba čen da se zaseče nožem, pomalo sa svih strana. Beli luk se ne rastapa kao vaginaleta, pa postoji bojazan kod žena, da li će moći ujutro da ga izvade. Neke korisnice kažu da su kroz češanj belog luka provukle končić, slično kao što ima tampon, radi lakšeg vađenja. Druge su stavljale čen belog luka u sterilnu gazu, pa tako u vaginu. Ima i onih koje nisu imale problema da izvade beli luk, prstima ili mišićima vagine. Sigurni smo da ćete, već pronaći neko rešenje. Tretman može da traje samo jednu noć, ali najčešće je potrebno tri noći, da bi se postigao željeni učinak. Zabeležene su propratne pojave, kao vodena pražnjanja iz vagine ili aroma belog luka u ustima. Većina žena oseti ukus belog luka u ustima, iako se stavlja u vaginu, pa je to jedan od razloga zašto se stavlja noću, prosto jer je manje prijatan tretman dok su budne. Ono što je najvažnije, većina korisnica kažu da su im vaginalete od belog luka pomogle, posebno kod gljivice kandide, za koju beli luk predstavlja prirodni lek.

Vaginalete od kantariona

Vaginalete od kantariona su već dobro poznate i farmaceuti ih proizvode, kao vagitorije sa kantarionovim uljem. Ima ih u apotekama, tako da su sigurno mnoge žene čule, a neke i probale prirodne vaginalete od kantariona. Kantarion je od davnina poznat po svom blagotvornom dejstvu na kožu i sluzokožu. Iako sada postoje vaginalete od kantariona, neke žene još uvek koriste stari oprobani recept. Tampon se namoči u kantarionovo ulje i stavi se u vaginu, da deluje tokom noći. Recept za kantarionovo ulje pogledajte ovde.

beli luk vaginalete

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!