Kako napraviti labelo prirodni balzam za usne

usneLjubitelji prirodne kozmetike, mogu probati kod kuće da naprave prirodni balzam za usne. Ako se pitate kako napraviti labelo ili neki sličan preparat za negu usana, verujete da nije ništa komplikovano. Biće koristan, a bez vazelina i nema nikakvih štetnih sastojaka. Naprotiv, ovaj recept će biti sa pčelinjim voskom.

Nega usana

Iako mnogi zapostavljaju usne, nega usana je itekako bitna, naročito u zimskom periodu. Spoljašnji uticaji, kao što su hladan vazduh i vetar, mogu negativno da utiču na usne. Ne valja kad su suve, a ne valja ni da ih vlažimo često, oblizujući ih jezikom. So i začini iz omiljenih grickalica, znaju da nagrizu usne. Svi ovi faktori mogu da dovedu do toga da usne postanu grube, crvene i upaljene, ispucale, da se peruta koža sa njih i prosto da jako loše izgledaju. Da bi se sve ovo predupredilo potrebna je odgovarajuća nega za usne. Stoga predlažemo jednostavno rešenje, a to je prirodni balzam za usne, koga smo nazvali domaći labelo za usne. Dobijate kvalitetan, prirodan, jeftin i nezaobilazan deo vaše svakodnevne kozmetike. Osim zaštite ovo će biti i izvestan prirodni sjaj za usne.

Recept za prirodni balzam za usne

Glavni sastojak je pčelinji vosak. Otopićemo ga na pari. Na veću šerpu sa vodom staviti manju šerpicu, pa sipati usitnjen vosak i ulje, koje može biti  kokosovo, maslinovo, susamovo, jojoba ulje ili neko drugo. Mešati dok se ne otopi i sjedini. Skloniti sa pare i dodati med. Potrebno je i nekoliko kapi nekog esencijalnog ulja, recimo ruža ili menta. Može se dodati i vitamin E koji je koristan, a naći ćete ga u apotekama  u kapsulama. Sipati sve u malu posudi ili kutijicu u kojoj ćete čuvati balzam. To može biti ambalaža kupovnog labela, kutijica od grožđane masti, neki čak koriste čepove od flaša ili se snalaze na različite načine. Ostaviti da se balzam stegne i koristiti po potrebi. Napraviti labelo je tako jednostavno. Ako želite bolji sjaj za usne, samo stavite malo više ulja.

Sastojci

3 kašičice prirodnog pčelinjeg voska
6 kašičica ulja
5 kapi esencijalnog ulja
1 kašičica meda
1 kapsula e vitamina

balzam za usne

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!