Bademovo ulje za kosu lice kožu i strije

bademovo uljeBadem je bogat izvor ulja. Bademovo ulje se koristi za kosu, kožu lica i tela, protiv strija i za mnoge druge kozmetičke i lekovite svrhe. Bademovo ulje se upotrebljava i u ishrani. Ovo ulje se smatra idealnim uljem za masažu. Može se koristiti nerazblaženo. Ulje od badema ima već dugu tradiciju primene. Ulje se pravi od slatkog i gorkog badema. Preporučuje se od slatkog. Ukus ulja je blag i prijatno sladak. Boja je providna do bledo žuta.

Ulje od badema dobro za kosu

Ulje od badema ima više sastojaka koji odgovaraju kosi. Tu su nezacićene masne kiseline, vitamini E, D, A, B1, B2, B6. Ovo su korisni sastojci koji hrane kosu i omogućavaju zdrave i jake vlasi. Ovo ulje je naročito bogato E vitaminom što je posebna prednost za kosu, jer je korisno za kondicioniranje kose. Bademovo ulje se bezbedno nanosi na kosu. Bademovo ulje je pogodno za kovrdžavu kosu. Kosa dobija i sjaj, a manje se peruta koža glave. Bademovo ulje se dodaje preparatima za kosu, a i meša se sa drugim uljima za tretiranje kose. Pomoćiće ovo ulje da kosa bude bujna i da brže raste.
Blago ugrejte bademovo ulje i umočite prste. Bademovim uljem se prvo masira skalp, a zatim i kosa. Umota se kosa u peškir ili se koristi kapa za kosu. Ostavi se na kosi do 1h, a onda se ispere šamponom. Ponavljajte to 2 puta nedeljno.

Bademovo ulje za lice

Ovo izuzetno ulje se koristi i za nanošenje na lice. Deluje protiv bora i revitalizuje ćelije kože. Treba ga naneti u tankom sloju, vatom i ostaviti 15 minuta, pa isprati lice. Na sličan način se može koristiti kao mleko za čišćenje lica, kao i za skidanje šminke. Čišćenjem lica bademovim uljem, preventivno se deluje na neželjenu pojavu akni. Nanosi se i na ispucale usne. Koriste ga čak i za negu kože oko očiju, posebno za smirivanje tamnih podočnjaka.

Bademovo ulje za kožu

Bademovo ulje prija koži. Dobro je za sve tipove kože, a posebno za suvu kožu. Dobro hidrira kožu, lako se upija i prodire. Adekvatno je za ispucalu kožu ili kad se peruta. Njime se mogu mazati ispucale pete i grubi laktovi. Bademovo ulje se posebno koristi za masažu i u aromaterapiji. Jedno je od najboljih ulja za masažu. Osim kozmetičkih prednosti, ima ovo ulje i lekovita svojstva. Smiruje iritacije i upale kože. Vrlo retko su zabeležni slučajevi alergija na bademovo ulje, pa je pogodno za negu kože beba. Dodaje se u mnoge kreme i preparate za negu nežne bebine kože.

Bademovo ulje za strije

Bademovo ulje je posebno korisno protiv strija. Kao što znamo strije predstavljaju pucanje kože, usled širenja. Kada se pojave, ne mogu se u potpunosti eliminisati. Mogu se zamaskirati, ali ožiljci i vidljivi tragovi ostaju. Pa hajde onda da delujemo preventivno. Zato nam može pomoći bademovo ulje. Bademovo ulje pomaže tako što hidrira kožu i održava je dovoljno elastičnom da može da se rastegne, ali da ne puca. Posebno se bademovo ulje koristi  u trudnoći, za sprečavanje nastanka strija, ali i celulita, te bora.

bademi

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!