Prirodni preparati i šampon za brži rast kose

samponŠampon za brži rast kose i drugi prirodni preparati se prave od svima dobro poznatih sastojaka koji su nam lako dostupni. Beli luk, kopriva, ricinusovo ulje i drugi darovi prirode će učiniti, ne samo da kosa brže raste, nego da manje opada i upotrebom stvaraju se povoljni uslovi na koži glave za rast dlaka zbog jačanja korena.

Sok od belog i crnog luka za kosu

Sok od belog luka, ali i od crnog luka se može upotrebiti za pospešivanje rasta, brži rast kose i sprečavanje opadanja. Iscedi se sok iz luka pa se utrlja u kosu 2 puta dnevno i rezultate očekujte posle 2 nedelje. Vrlo retko se beli luk u praksi i koristi, zbog svog prodornog mirisa, koji se zadržava. Kod crnog luka je slično, samo je nešto blažeg mirisa. Međutim efikasnost soka od belog i crnog luka za rast kose i sprečavanje opadanja, ne dovodi se u pitanje. Neki prirodni preparati za rast kose sadrže sok od luka.

Šampon za brži rast kose od koprive, pantenola i ricinusovog ulja

Ovaj šampon za brži rast kose će mnogima biti prihvatljiviji nego sok od luka. Za šampon se koriste kapi od koprive, ricinusovo ulje, šampon od koprive, pantenol, AD kapi. Pomešati sastojke u sledećim količinama:
– kapi od koprive 30 ml
– ricinusovo ulje 50 ml
– šampon koprive 1 l
– pantenol vodeni rastvor 100 ml
– AD kapi vodeni rastvor 10 ml

Upotreba ovog prirodnog preparata u većini slučajeva daje rezultate za brži rast kose i zaustavljanje opadanja. Šampon za brži rast kose treba promućkati pre svake upotrebe. Redovnom upotrebom za 1-2 meseca očekujte vidljive rezultate. Možda će rasti i nove vlasi, za šta je zaslužno ricinusovo ulje, pa će se povećati volumen.

Pijte zeleni čaj i čaj od koprive

U toku tretmana kose spolja, možete pospešiti rast kose i iznutra, tako što ćete piti zeleni čaj i čaj od koprive. Naime, zeleni čaj ima ulogu da ubrzava metabolizam i podmlađuje, pa tako može da ubrza i rast kose. Kopriva ima dosta gvožđa, a nedostatak gvožđa može biti razlog opadanja kose, te se upotrebom čaja od koprive nadoknađuje.

kopriva

Share Button
loading...

Jedno mišljenje na „Prirodni preparati i šampon za brži rast kose“

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!