Viseće bradavice na vratu – kako ukloniti, skinuti

Bradavice na vratu su estetski neprijatna pojava, a svakako ih treba skinuti, jer bradavice su virusnog porekla, te mogu i da se šire. Postoji više načina kako ukloniti bradavice na vratu. Možemo primeniti prirodna rešenja iz narodne medicine ili koristiti savremene metode. Treba imati u vidu da je vrat, pogledima izloženo i osetljivo područje, gde je koža tanka i nežna, pa svaka intervencija može biti vidljiva. Zato prilikom skidanja visećih bradavica na vratu, poželjno je potražiti savet lekara.

Lekovite biljke koje spaljuju bradavice

Prema dosadašnjem iskustvu za uklanjanje bradavica na vratu, pa i ostalim područjima na koži, najbolje se pokazalo žuto mleko iz rosopas biljke, koja se još zove trava rusa. Druga, ništa lošija mogućnost, je belo mleko iz mladih izdanaka drveta smokve. Primena ovih prirodnih lekova treba biti svakodnevna i višednevna, da bi se postigli razultati. Dakle, viseće bradavice ne otpadaju odmah. Mleko iz ovih biljaka ih malo po malo spaljuje. Prednost je što su ove biljke dostupne i potpuno besplatne. Kao neželjeni efekti su mogući peckanje i svrab, a i na koži vrata mogu biti vidljive promene u boji, kao modrice ili ožiljci.

Uklanjanje visećih bradavica koncem

Evo kako su to radili naši stari, kada su viseće bradavice u pitanju. Koristimo neke stvari koje obično već imamo u kući. Za uklanjanje bradavica koncem, treba nam konac. Bitno je da je tanak, pa može biti i konac za zube. Uzma se konac i zaveže se oko bradavice do same kože, da se napravi čvor. Tako se nosi nekoliko dana dok bradavica sama ne otpadne. Ovaj način je upravo pogodan za bradavice na vratu, jer ne ostavlja ožiljke.

Uklanjanje visećih bradavica jabukovim sirćetom

Jabukovo sirće se uspešno koristi za uklanjanje bradavica. Najbolje je nakapati nekoliko kapi na flaster i nalepiti ga preko bradavice. Držati preko dana. Postupak se ponavlja više dana, sve dok bradavica iščezne.

Eterična ulja za uklanjanje bradavica

Neka eterična ulja su efikasna kod uklanjanja bradavica. Može se koristiti ulje čajevca ili ricinusovo ulje za tretiranje bradavica. Nikad ne koristite eterična ulja u punoj koncentraciji, nego razređena, jer mogu iritirati kožu oko bradavica na vratu.

Tretirajte bradavice iznutra

Bradavice su promene na koži virusnog porekla. Uzrokuje ih HPV virus, a za borbu protiv svih virusa je važan snažan imunitet. Bitno je šta jedemo. To znači da je važna vitaminska ishrana, sa mnogo voća i povrća, a posebno mnogo C vitamina. Po preporuci lekara mogu se koristiti i kompleksi vitamina.

Savremene metode uklanjanja bradavica na vratu

Savremene medicinske metode predstavljaju profesionalan tretman bradavica od strane medicinskih stručnajka. Ove metode su brze i efikasne, ali imaju svoju cenu. Lekari obično preporučuju kreme, tečni azot, elektrokauter, uklanjanje bradavica radiotalasima, lasersko skidanje bradavica. Ove metode se mogu preporučiti, baš kada se bradavice pojave na osetljivim mestima, kakva su očni kapci, genitalije, pa i bradavice na vratu.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!