Eterično ulje čajevca

cajevacČajevac ili čajno drvo je zimzelena biljka poreklom iz Australije. Samonikla je, ali se danas dosta i uzgaja na plantažama. Eterično ulje čajevca se dobija iz listova, parnom destilacijom. Ulje čajevca je izvanredno za negu kože, pa je stoga sastavni deo mnogih kozmetičkih i farmaceuskih preparata. Drvo čajevca je relativno malih dimenzija i može da naraste do 7 metara. Duga je tradicija upotrebe čajevca.  Nastavi sa čitanjem Eterično ulje čajevca

Share Button